Охридско лето и оваа година беше културна екстраваганција – Виталиа ги поддржа уметниците од „Охридско Лето“ со здрави продукти

На 12 јули покрај Охридското езеро беше отворено 63-тото издание на повеќедневниот уметнички спектакл „Охридско лето“. Фестивалот оваа година беше поддржан од Виталиа, македонската компанија за здрава храна, која е постојан партнер и поддржувач на домашната култура и традиција.

И оваа година фестивалот беше платформа за етаблираните и новите уметници да ги покажат своите таленти и да ѝ понудат на охридската публика културно доживување од највисок ранг. Романската оперска ѕвезда Анџела Георгиу ќе го отвори фестивалот на 12 јули, а во периодот до 20 август публиката ќе може да се препушти на програмата составена од 34 концерти, 7 театарски претстави, балетски изведби, изложби на фотографии и промоции на книги.
Здравите производи на Виталиа се внимателно селектирани да го поддржуваат здравиот и активен начин на живот. Полни со есенцијални хранливи материи, витамини и минерали, овие производи не само што се вкусни, туку и обезбедуваат продолжена енергија за задоволување на физичките и менталните барања на изведувачите во текот на фестивалот.

Преку подароци составени од функционални пакети со здрави производи, Виталиа имаше за цел да го поздрави нивниот неверојатен талент и посветеност. Брендот го препознава трудот и ангажираноста кои се вложени во креирањето на незаборавни изведби и смета дека обезбедувањето на хранливи производи е значаен начин да се покаже поддршка.

„Исклучително сме среќни што оваа година го поддржваме Охридско лето и неговите талентирани изведувачи со доделувањето на нашите здрави продукти како подароци. Во Виталиа ние веруваме во моќта на здравата храна за подобрување на општата благосостојба. Со вакво учество, ние имаме за цел да придонесеме кон нивниот успех и да им помогнеме да процветаат на сцената”, изјавија од Компанијата.
Со комбинирањето на енергијата и креативноста на Охридско лето и здравите продукти од врвен македонски бренд, оваа соработка се очекува да биде неверојатно искуство и за изведувачите и за посетителите. Заедно, ние имаме за цел да го промовираме холистичкиот пристап кон благосостојбата, каде што и умот и телото се негуваат за оптимален перформанс.

Успехот на Охридското лето беше поддржан од македонската компанија за здрава храна Виталиа чија посветеност е континуирано на растот и збогатувањето на уметноста во Македонија и регионот. Оваа културна екстраваганција не случајно е сместена во античките места и спокојните убавини покрај Охридското езеро. Со секој настап фестивалот му вдахнува живот на градот, ја плени публиката и создава трајни спомени. Фестивалот е доказ за моќта на уметноста да обединува, инспирира и трансформира.

Извор: Виталиа

0 Shares:
You May Also Like
Read More

Property One Furniture

Дозволете Molto Luce да го трансформира вашиот простор во елегантен и функционален амбиент, креирајќи пријатна атмосфера што ќе…
Read More

EOS Matrix ја најавува презентацијата на истражувањето „Европски платежни навики 2022“ и ја истакнува важноста за професионалното управување со побарувања

EOS Matrix, дел од Групацијата EOS, на почетокот на декември оваа година ќе ги презентира и објасни веќе…