Синпекс и Liebherr: 13 години успешна соработка за достава на водечка машинска флота кон ЕЛЕМ

Во текот на последните години, соработката помеѓу македонската компанија Синпекс и водечкиот производител на кранови, разладни тела и индустриски компоненти, Liebherr, е вистински пример за успешна и долгорочна партнерска врска. И двете компании се фокусирани на оваа историја на успех, која ја претставува не само како сооднос на две компании, туку и како патека кон развој и напредок на македонскиот пазар на машини и механизација.

Liebherr, со своето децениско искуство и одлична репутација во индустријата, се докажа како водечки европски производител на машини со висока ефикасност и издржливост. Неговите кранови, разладни тела и други индустриски компоненти се прецизно дизајнирани и изработени, пружајќи надежен перформанс и задоволувајќи стандарди на највисоко ниво. Во Македонија, назастапени се машините на Liebherr кои го нашле свој пат кон широк спектар на индустрии, како нови така и како половни машини, нудејќи непрекината поддршка на работењето на бројни претпријатија и проекти. Во однос на гореспоненатата ефикасност и издржливост Liebherr е ненадминлив.

Соработката помеѓу Синпекс и Liebherr започнува пред 13 години, со Синпекс како доверен генеларен застапник на Liebherr машини на македонскиот пазар. Со почетната посветеност и стремеж за квалитет, Синпекс се разви во компанија која денес е позната како еден најголем застапник на земјоделски, градежни и индустриски машини и опреми во регионот. Од скромните почетоци како застапник на ситни машини и земјоделски алатки, Синпекс успеа да се издигне до статусот на една од топ 5 компании на балканот, што е резултат на иновативноста, ангажманот и непрекинатиот стремеж за задоволување на потребите на клиентите.

Успешната спработка меѓу овие компании донесе значајна добивка за ЕЛЕМ, најголемиот производител на електрична енергија во регионот. Новата флота на багери и машини ќе го подобри капацитетот и ефикасноста на компанијата, што е од големо значење за стратегиското функционирање на ЕЛЕМ и неговиот придонес во енергетската инфраструктура на државата.

Овој успех не би бил можен без лојалноста и довербата меѓу партнерите. Синпекс и ЕЛЕМ, двајца претставници на македонската бизнис сцена, докажаа дека долгогодишните односи и соработка се од суштинско значење за постигнување на високи стандарди и резултати. Ова докажува дека само преку доверба меѓу компаниите може да се остварат долгорочни успеси и иновации.

Извор: Синпекс

0 Shares:
You May Also Like
Read More

ДХЛ анкета за онлајн купувачи: 95% од онлајн купувачите го откажуваат купувањето ако нивната посакувана опција за испорака не е достапна

DHL e-Commerce го објави своето прво глобално истражување за онлајн купувачи кое ги покрива главните глобални пазари во…
Read More

Адвокатско друштво Пепељугоски: Индикатори за заштита на правата на интелектуална сопственост за 2021

Светската Организација за Интелектуална Сопственост (СОИС) ги објави индикаторите за заштитата на интелектуалната сопственост за 2022 година (World…
Read More

Прва компанија во Македонија: Синцеритас АД Скопје се стекна со германски EU GMP сертификат – Производство на цвет и екстракт од канабис за големопродажба

Синцеритас АД Скопје е фармацевтска компанија чиј фокус на работење е култивирањето и производството на канабис за медицинска…