Со Manpower in SEE кон посветла професионална иднина -глобалното влијание на ManpowerGroup во решенијата за работна сила

Во постојано развивање на пејзажот на модерната работна сила, Manpower in SEE стои како врвна глобална компанија која им помага на поединците да го најдат својот успешен пат до кариерата што ја посакуваат. Нашата мисија е јасна: да им помогнеме на организациите да напредуваат преку стратешко поврзување, проценување, развивање и управување со таленти кои носат победа. Истовремено, поврзуваме милиони поединци со работни позиции, градејќи свет во кој секој може да напредува.

Во срцето на Manpower in SEE е верувањето дека значајното, одржливо вработување поседува трансформативна моќ. Со обединување на талентирани поединци со иновативни компании, ние посакуваме и активно придонесуваме за посветла иднина за сите. Нашата посветеност на оваа визија доби глобално признание, со бројни награди и достигнувања, вклучувајќи го и нашето 14-то последователно појавување на листата „Најетички компании во светот“на Ethisphere во 2023 година – признание ненадминато во нашата индустрија!

Работната сила во Југоисточна Европа служи како камен-темелник во нашето глобално присуство, опфаќајќи различни територии, вклучувајќи ги Словенија, Унгарија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Северна Македонија, Косово и Бугарија. Нашето патување во регионот започна во 1992 година во Словенија и Унгарија, а нашата непоколеблива посветеност кон клиентите нè доведе до лидерска позиција. Нашето присуство во секоја земја не е само географско; тоа е стратешка предност и ја олеснува хоризонталната интеграција, овозможувајќи беспрекорно споделување на знаење и искуство. Оваа интеграција се протега на нашите меѓународни клиенти, уверувајќи ги за конзистентни стандарди низ различните земји во кои работиме.

Она што нè издвојува е нашиот уникатен печат – Manpower in SEE е единствената меѓународна агенција за консултации за човечки ресурси во регионот со физичко присуство во секоја земја, со преку 350 консултанти. Нашето портфолио на услуги е сеопфатно, опфаќајќи го извршното пребарување и селекција, меѓународна мобилност на работна сила, услуги за човечки ресурси и аутсорсинг на плати, лизинг на персоналот, истражување, проценка на луѓе, развој, услуги за сместување и спектар на приспособени решенија за човечки ресурси за клиенти, вклучително и аутсорсинг на деловни процеси.

Би сакале да ги споделиме со вас резултатите од нашата сеопфатна студија за „Плати, бенефиции и дополнителни стимулации“ во рамките на динамичниот кластер на работна сила во Југоисточна Европа. Нашиот тим за бизнис интелигенција прецизно ги анализираше податоците од над 800 компании низ Србија, Словенија, Бугарија, Хрватска, Босна и Херцеговина и Унгарија за да го декодира еволуирачкиот пејзаж на стратегии за работна сила за вториот дел (Q3 и Q4) од 2023 година.

Еве неколку клучни резултати од нашата анализа:

  • Помалку од 0,5% од сите компании-учесници пријавиле преземање чекори за намалување на буџетите за компензација.
  • Приближно 70% од сите компании кои учествуваат во истражувањето потврдуваат зголемување на платите во просек за 85% од сите вработени во нивните организации.
  • Се повеќе компании од нашиот кластер се свртуваат кон идејата за flexi benefits како придобивка за вработените.

Долговечноста на нашата анкета, која опфаќа повеќе од четири години низ сите земји, воспоставува традиција на сигурни сознанија. Тоа им дава овластување на нашите партнери и клиенти да носат информирани одлуки што ќе ги придвижат нивните бизниси напред. За подетално да ги истражите нашите податоци, овде можете да пристапите до целосниот извештај.

Нашите клиентие и партнери ја препознаа силата и стручноста што ја дефинира Manpower in SEE во Југоисточна Европа. Затоа, ве каниме и вам да нè контактирате со какви било прашања, искусувајќи од прва рака како можеме да ја подигнеме вашата стратегија за работна сила и да придонесеме за поголем успех на вашата компанија.

Во Manpower in SEE, ние не се движиме само во иднината на работата; ние активно ја градиме и обликуваме да биде посветла за сите!

Извор: Manpower in SEE

0 Shares:
You May Also Like