Серафимоски Тек го претстави својот нов продукт – систем за складирање енергија

Во динамичната област на технологијата за одржлива енергија, иновациите се движечката сила што нè движи кон позелена иднина. Денес, можеме да го насочиме вниманието на Серафимоски Тек, компанија која го разви и претстави својот иновативен продукт, а тоа е системот за складиње на енергијa.

Сигурност во снабдувањето со електрична енергија

Системот за складирање на енергија од Серафимоски Тек, претставува важен играч во транзицијата кон производството на енергија од обновливи извори и во потрагата по сигурност и стабилноста во снабдувањето. Со искористување на обновливите извори на енергија како што се соларната и ветерната енергија, овој систем ефикасно складира вишок енергија. Системот има можност да ја враќа назад енергијата во мрежата кога е најпотребно и да го потпомогне дистрибутивниот и преносниот систем, преку давање на системски услуги. Ова не само што ги ублажува предизвиците што ги носи зелената енергија, туку и ја подобрува доверливоста на снабдувањето со електрична енергија.

Непрекинато напојување за неприкинат процес на производство

Во ера каде непрекинато напојување е од суштинско значење за бизнисите и за домаќинствата,а беспрекорно интегрирање во постоечката мрежна инфраструктура. Овој систем обезбедува резервна енергија за време на  прекини на мрежата или при врна оптовареност, притоа обезбедувајќи континуитет кај потрошувачите.

Водење на одржлив развој

Системот за складирање на батерии во мрежата е доказ за нашата посветеност за намалување на емисиите на јаглерод и промовирање еко-пријателски енергетски решенија. Со олеснување на интеграцијата на обновливите извори на енергија во мрежата, го отвораме патот за поодржлива и попросперитетна иднина. Развојот на системот за складирање енергија, е пример за моќта на соработка и партнерство. Потпирајќи се на експертиза од различни области и средини, Серафимоски Тек, создаде навистина иновативно решение.  

„Ги покануваме сите, да ни се придружат во нашата мисија. Заедно, да ја искористиме моќта на иновациите и соработката за да изградиме свет каде што енергијата е изобилна, доверлива и зелена.“ велат од Серафимоски Тек

Доколку имате желба за соработка може да ги контактирате на бројот +389 75 250 391 или [email protected]

Извор: Серафимоски Тек

0 Shares:
You May Also Like
Read More

Енергетска криза во Северна Македонија – Коментар од Штефан Петер, генерален директор и претседател на Управниот одбор на ЕВН Северна Македонија

Поведени актуелните случувања во земјава, го замоливме нашиот член на Управниот одбор, Штефан Петер, да се произнесе за…
Read More

Македонија чекор пред сите во светот – Пуштена во употреба најголемата автоматска линија за резервоари за гас и водород

Производната линија на македонските инженери од компанијата „Микросам“ се истакна како прва на листата на светски иновативни достигнувања.…